Wednesday 6 January 2010

Apie Naujus Metus sostinej...











Iki pat siol galvojau kaipgi man apie juos papasakoti... Apima dviprasmiski jausmai viska prsiminus :-) Jei vienu zodziu - IDOMUS :-) O jei placiau...

Zodziu, gruodzio 31-ai planas buvo toks:
1. Pasipuosti
2. Nuvaziuoti i Londona
3. Paziureti miuzikla "Operos Fantomas"
4. Uzeiti i koki bara ar kluba ikis ismus 12-a (nes "Operos Fantomas" baigesi 10 vakaro)
5. Pasigrozeti zymiaisiais Londono Naujametiniais fejerverkais

Planas paprastas. Viskas lengvai igyvendinama... Bent jau mums taip atrode :-)

Issidabinom ir issiruosem Londonan jau 5 val vakaro, nors miuziklo pradzia buvo tik puse astuoniu. Del visa ko. Geriau gi anksciau nuvaziuot, nei veluot. Iki Londono nuo musu vos 50 km, tad laiko buvo i valias.
Iki East Croydon, kaip peiliu per sviesta nulekem - jokiu kamsciu, nenumatytu situaciju. Kilometrai tiesiog tirpte tirpo spidometre. Keista kazkaip, bet negi skusies :-) Tad puse kelio buvo iveikta per pusvalandi. Jei taip ir toliau - maximum valandziuke ir mes jau vietoje, - galvojom sau mintyse. Garsiai paskaiciavom dar, jog apie puse septyniu mes jau turetume gastroliuot Londono gatvem ir grozetis Naujametiniais zibintais.
Su lig tom mintim, masinu pradejo dauget gatvese. Iveikiamu kilometru skaicius per minute mazejo... Bet laiko pas mus juk daug. Spesim...

Taciau kuo arciau Londono, tuo leciau emem judet... Man pradejo neramu darytis. Bet nerima tyliai savy laikiau is pat pradziu. Po kurio laiko emiau garsiai klausineti ka galvoja mano bedrakeliaiviai - ar spesim. O jie tikri saunuoliai - optimistiskai i viska zvelge: Spesim ir tiek :-)
Taip jie laikesi iki kol pasiekem pati Londono centra ir iki parkavimosi aiksteles liko vos 800 metru, o ten mes visiskai nebejudam is vietos. Pasidare keistai tylu masinoje :-)... Nejudam nei pirmyn, nei atgal, nei apsisukt kur. Basta. Prie visko dar prisidejo nezinojimas - ar bus pakankamai vietu parkavimuisi :-)

Dabar jau laikrodis eme tirpdyti minutes akyse, o spidometras kaip uzsales - skaiciukai nebesikeicia (ir pries akis autobusas su uzrasu "loose your licence due to drink driving or speeding and you kid again" skaitau ir skaitau ta uzrasa. turbut koki simta kartu. todel ir isimine) :-) Be dvidesimt septynios, ir mes niekur nebejudam. Tad jei aikstelej vietos nera - miuziklas kaip ir "nuplaukia". Isbegau as apsizvalgyti, kol masina kamsty kokia situacija parkavime. Aiksteles neradau :-) Ner lenvga surasti ja be navigacines, bet uztat parnesiau geras naujienas, jog kai tik prasisprausim pro didiji zieda, kelias atsilaisvins ir ten kazkur turetu buti parkavimas...
Taip ir buvo - kai tik "prasisunkem" pro kamsti iki ziedo, po kokiu 5-iu minuciu mes jau parkavom masina. VALIOOOOOO!!!!!!!!!!! Tikslas pasiektas. Miuzikla pamatysim!!!

Ir pamatem. Apie ji daug nerasysiu, nes tai kazkas ka geriau bent karta gyvenime savo akimis pamatyt, nei simta kartu isgirsti. Likau suzaveta, pakereta, uzburta. Tikra pasaka i kuria nejuciom pats pasineri ir isgyveni viska kartu su pasakos herojais.

Didziule pagarba anglams uz profesionaluma bei ypatinga sugebejima sukurti stebuklinga dvasia. 20 balu is 10-ies :-)

Paklausykit - tai istrauka is filmo, bet to paties klausem ir operoj:



...kaip svelnu... iki pat siol niuniuoju :o)

Operoj sutikom ir lietuviskus Naujuosius! Net nepastebejau kaip prabego visas laikas - tik girdziu Diana snabzda - su Naujais, jau desimt, o Lietuvoj dvylika! :-)

Tad cia ir baigiasi pirmoji dalis Nauju. Elegantiska, miela ir jauki.

Nusileidus uzdangai ir isejus laukan is operos prasidejo antroji dalis!!! :-) Laikykites :-)

Visu pirma mus pasitiko KRUVA zmoniu!!!! Tarsi visi 10 Londono milijonu butu iseje i gatves!!! Barai, klubai uzkimsti. Saligatviai, gatves nuseti zmoniu. Triuksmas, maisalyne kazkokia, kose makalose ;-) Kas kaip sau, bei su kuo. Jei tik minia pagauna ir jauti kaip tu jau esi nesamas jos sroves. Susiruosem iki masinos - sampano ir fejerverku. O neee - uzdarytas iejimas i aikstele (vistik policininkai ileido)! :-) Galiausiai suzinom, jog negalesim is parkavimosi pajudet iki kokiu 4 ryto. Is pradziu galvojom - niekis. Jei busim klube ar bare, tai ner taip svarbu. Nors ir iki 5-iu galit neisleisti :-) Bet taip tik galvojom "is pradziu"...
Pasiemem sampana, fejerverkus palikom masinoj (neprireiks, nes nebus kur sprogdinti...), sugalvojom visu pirma pamegint susirasti patogia Temzes pakrantej vieta is kurios galesim viska stebeti... Einam einam, einam einam... visi nusukimai krantines link - UZDARYTI, del per dideles zmoniu grusties!!!! Dar einam einam... tas pats... be galo be krasto.... o zmones kaip tarakonai pajute koki potvyni ar didziuli gaisra - pabiro is savo namu ir uzpilde gatves pilnut pilnuteles... taip ir mes, kaip tarakonai, kartu su minia einam - paziurim i laikrodzius, jau vienuolika... puse dvyilkos... zmoniu dar daugeja, visi nusukimai i pakrate vis dar uzdaryti (nors ko ir tiketis ;-)... o mes vis einam... barai neisileidzia. Tas irgi nestebina...

Tai va. Taip ir sutikom Naujus - eidami :-))) Bet 12 val spejom sugalvoti norus. Belieka jiems issipildyt. Ir zymiuosius fejerverkus girdejom :-) Bet nematem :-)

Uztat labai skaniai isgerem sampana - masinoj. Taip masinoj - juk ten silciau ir ramiau :-)... ir pasiklausem dziazo iki mus isleido vaziuoti namo.

Tad tokie tie Naujieji, kurie atejo musu neispeje :-)

Nuotrauku is nauju laaaabai mazai :-). Ta kur su minia - pasiskolinta is Roko :-)

Fotografuota: Gruodis 2009
Vieta: Anglija (Londonas)
Modeliai: minia, as, Diana, Rokas

Su meile,
Ausrine

No comments: